Tips voor handen wassen en mondkapjes dragen

Waarom moeten we een mondkapje dragen?

Nu de regels worden versoepeld door de RIVM en de Justitie van Veiligheid zal er meer menselijk contact komen. Om ervoor te zorgen dat het virus zo min mogelijk verspreid willen het RIVM en de Justitie van Veiligheid per 1 juni mondkapjes verplichten. Een mondkapje dragen is niet per se voor ons eigen gezond- en veiligheid. Dit doen we met name voor de mensen om ons heen. Daarbij zijn er maatregelen waar we aan moeten houden om het verspreiden te verminderen.

Kan een mondkapje je beschermen tegen het virus?

Een masker alleen kan er niet voor zorgen dat je het virus niet kan overdragen. Om het zo effectief mogelijk te maken moet je ervoor zorgen dat als je een masker gaat dragen dat je omgeving en de masker zelf schoon zijn met basis hygiëne. Het masker zorgt ervoor dat je je gezicht zo min mogelijk aanraakt waardoor je het verspreiden verminderd. 

Als je je masker aanraakt zorg er dan voor dat je regelmatig je handen wast met zeep en/of alcohol en probeer zo min mogelijk je masker aan te raken. Merk je dat je masker erg vochtig of zelfs nat is? Vervang het zo snel mogelijk met een nieuwe masker en gebruik niet je gebruikte masker opnieuw als deze opgedroogd is, anders zorg je ervoor dat je het virus makkelijker kan oplopen.

Afbeelding met binnen, bed, water, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wat kan ik doen om het verspreiden te verminderen?

Zorg er voor dat je meerdere maskers bij je hebt voor het vervangen op een dagelijkse basis om verspreiding te verminderen. Ook adviseren wij om het niet alleen voor je eigen gezondheid te dragen maar ook voor de mensen om je heen. Je kan geen tot lichte symptomen hebben waardoor je andere in gevaar kan brengen. Denk er ook aan om je handen te wassen met zeep.

Als je niet in bereik bent bij een wasbak neem altijd een flesje met alcohol gel mee in je tas. Hiervoor zorg je dat je regelmatig je handen schoon houd en ook je omgeving. Ook kan je latex handschoenen dragen, dat zorgt er ook voor dat je het verspreiden verminderd. Was en desinfecteer ook regelmatig je handschoenen of verwissel ze met een nieuw paar. (fotobron: Rode Kruis)

Vermijd drukke omgevingen en houd de 1,5 meter afstand van elkaar in het publiek. Tijdens sporten, sport met max. 2 personen en houd afstand van elkaar. 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wanneer moet ik mijn handen wassen?

  • Na het hoesten of niezen
  • Als je te werk bent in de zorg of voor oudere mensen zorgt
  • Voor en- na het eten
  • Voor en- na het gebruiken van het toilet 
  • Met dierlijk contact
  • Bij het weggooien van afval
  • Als je in contact komt met contant geld
  • Het gebruik maken van mandjes en winkel karretjes 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mondkapje kopen. Prijs per 20 stuks €19,95  €16,95.

De mondkapjes zijn gemaakt van hypoallergeen, non-woven materiaal. Geïntegreerd filtermedium waarmee het product een goede filterwerking biedt.

Orders gaan per 10 verpakt. Prijs €59,50 €39,95.

Het FFP2 masker leveren wij ook aan organisaties en zorginstanties. Voor informatie kunt u contact opnemen per mail naar info@mondkapjesbestellen.nl